Kõik värvid pole veel kadunud

Hommikul kardinaid akende eest ära tõmmates ei olnud mingit võimalust, et võiks hõisata:”Jess, milline võrratu ilmaga päev on tulemas”. Hallile ilmale vaatamata nautisin hommikusööki süües vaadet, mis paistis mulle köögiaknast välja vaadates. Harukordselt hea pihlakasaagi aasta oli toonud ka minu aias kasvava pihlapuu otsa parve hallrästaid. Sellise vaatepildi tagataustaks oli sügis värvinud nii õuna- kui ka kirsipuulehed kuldkollaseks. Kui olin võiku viimase ampsu teega alla loputanud, siis selleks hetkeks olin plaani paika pannud, et hallile taevale vaatamata lähen loodusesse viimaseid värvilaike ülelugema. Pildil nähtav jõgi on minu kodulinna läbiv Pedeli jõgi. Antud pilt on,siiski tehtud kodunt õige mitu kilomeetrit eemal naaberriigis Lätis. Pedeli jõgi tegelikult saab alguse Eestist Valgamaalt läbides Läti ja sisenedes uuesti Eestisse Valga vallas. Selles Läti piirkonnas, kus mina seda jõe äärt mööda jalutasin on jõgi põnevalt käänuline ja kaldad kohati kõrgete kallastega, millel kasvab okasmets.

Läti 18.10.2019

Jaga seda ka teistega

Vaata veel!